- Štítky blogu
- mcdonalds
- mcpip
- pip burgr
- forejt mcdonald
- bbq
- bbq žebra
- žebra v grilu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.
Grilovaná kolena v lorně
Grilovaná kolena v Lorně
Jedná se o krapet časově náročnější recept, ale garantuji vám, že výsledek bude stát za to!
Připrava grilu
Začneme přípravou grilu, ať dlouho nečekáme na nahřátí na cílovou teplotu. Klasicky roztopíme gril a přidáme uhlí dle potřeby. Do uhlí přidáme dva špalíky dřeva vhodné na zakuřování. Přidáme pak dva deflektory a necháme mezi nimi větší mezeru, ať nebrání rozhoření uhlí, gril zavřeme a uvolníme průduchy, ať má dobrý tah. Gril necháme roztopit na 100 stupňů.
Příprava vepřových kolen na grilování
Na kolenech bez kosti nařežeme kůži, pokud chcete, můžete klidně do mřížky. Poté si kolena otočíme a okořeníme pouze ze strany, kde není kůže. Z vlastní zkušenosti doporučuji kombinaci koření Honey BBQ RUB, SPG, Hog Waller, což jsou výborné směsi, nejen na vepřové.
Jakmile gril dosáhne cílové teploty, srazíme deflektory k sobě a přidáme rošty.
Grilování vepřových kolen
V první fázi vyskládáme kolena na rošty a necháme je zakouřit(doporučuji olši ta má výraznější aroma).
Kolena necháme zakuřovat hodinu až hodinu a půl. Mezitím si připravíme co přijde do lorny.Nakrájíme si šest cibulí nahrubo a rozprostřeme je po dnu lorny. Kdo chce může přidat i česnek. Podlijeme cibuli pivem( pivo budeme dále přilévat během grilování dle potřeby). Nakonec si do lorny vyskládáme zakouřená kolena.
Z grilu odstraníme deflektory i rošty a dáme dovnitř lornu, kterou přikryjeme poklicí a gril zavřeme. Kolena v lorně vaříme cca 120 minut při teplotě 150 stupňů. Pak kolena vyndáme a do výpeku dle potřeby přilijeme pivo nebo jej zredukujeme a přidáme oblíbenou BBQ omáčku a necháme krátce povařit. Na gril vrátíme rošt a už zbývá jen kolena ogrilovat do křupava.
Dobrou chuť
Věřím, že vše dopadlo dobře a máte před sebou krásná propečená kolena s křupavou kůžičkou. Jakou zvolíte přílohu to je již čistě na vás, dobrou chuť!
videorecept zde