Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Novinky
22.09.2021
Slow ‘N Sear®
Nově skladem doplňky Slow ‘N Sear® pro kotlové grily 57cm včetně Weber číst celé
19.07.2021
Nově skladem KETTLE JOE
Konečně se podařilo naskladnit alespon pár kusů nového grilu od Kamado Joe a to KETTLE JOE. Jedná se o kotlový gril, se slorolerem pro nepřímé grilová... číst celé
15.06.2021
Aktualizace Ikamand
Byla vydána aktualizace aplikace pro Ikamand, která by měla řešit stávající problémy. Je doporučeno odebrat z aplikace zařízení Ikamand, odhlásit se ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
12.10.2021 Recepty
Grilovaná kolena v lorně
Další možnost jak si udělat grilovaná kolena. Vyzkoušejte taky něco jiného než pepř sůl, hořčici a křen. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Grilovaná kolena v lorně
12.10.2021
Recepty

Grilovaná kolena v lorně

Grilovaná kolena v Lorně

Jedná se o krapet časově náročnější recept, ale garantuji vám, že výsledek bude stát za to!

 

Připrava grilu

Začneme přípravou grilu, ať dlouho nečekáme na nahřátí na cílovou teplotu. Klasicky roztopíme gril a přidáme uhlí dle potřeby. Do uhlí přidáme dva špalíky dřeva vhodné na zakuřování. Přidáme pak dva deflektory a necháme mezi nimi větší mezeru, ať nebrání rozhoření uhlí, gril zavřeme a uvolníme průduchy, ať má dobrý tah. Gril necháme roztopit na 100 stupňů.

příprava grilu

 

Příprava vepřových kolen na grilování

Na kolenech bez kosti nařežeme kůži, pokud chcete, můžete klidně do mřížky. Poté si kolena otočíme a okořeníme pouze ze strany, kde není kůže. Z vlastní zkušenosti doporučuji kombinaci koření Honey BBQ RUB, SPG, Hog Waller, což jsou výborné směsi, nejen na vepřové.

Jakmile gril dosáhne cílové teploty, srazíme deflektory k sobě a přidáme rošty.

 

Grilování vepřových kolen

V první fázi vyskládáme kolena na rošty a necháme je zakouřit(doporučuji olši ta má výraznější aroma).

dáme kolena na gril

Kolena necháme zakuřovat hodinu až hodinu a půl. Mezitím si připravíme co přijde do lorny.Nakrájíme si šest cibulí nahrubo a rozprostřeme je po dnu lorny. Kdo chce může přidat i česnek. Podlijeme cibuli pivem( pivo budeme dále přilévat během grilování dle potřeby). Nakonec si do lorny vyskládáme zakouřená kolena.

grilovana kolena dame do lorny

Z grilu odstraníme deflektory i rošty a dáme dovnitř lornu, kterou přikryjeme poklicí a gril zavřeme. Kolena v lorně vaříme cca 120 minut při teplotě 150 stupňů. Pak kolena vyndáme a do výpeku dle potřeby přilijeme pivo nebo jej zredukujeme a přidáme oblíbenou BBQ omáčku a necháme krátce povařit. Na gril vrátíme rošt a už zbývá jen kolena ogrilovat do křupava.

Grilovana veprova kolena do zlatova

 

Dobrou chuť

Věřím, že vše dopadlo dobře a máte před sebou krásná propečená kolena s křupavou kůžičkou. Jakou zvolíte přílohu to je již čistě na vás, dobrou chuť!

Vepřová kolena na grilu

videorecept zde

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

email: info@pipmaster.cz

Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

Křesomyslova 13
Praha 4-14000

 
Kontakty
Logo
(Po-Pá, 8-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz