Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
20.12.2022
Otevírací doba kamenné prodejny
23.12. 7:30-12:00 24.12.-1.1. zavřeno, inventura   číst celé
16.11.2022
Kamenná prodejna uzavřena
17-18.11.22 je uzavřena kamenná prodejna. Objednávky vytvořené po 12h 16.11.  budou expedovány od 21.11. Děkujeme za pochopení. číst celé
29.07.2022
Naskladnění koření a omáček
V pondělí 1.8. dorazí koření a omáčky, na eshopu bude nejpozději v úterý. Bohužel SPG dorazí až v týdnu od 5.9.22 číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Trhané maso z kachních stehen v asijském stylu
29.10.2021
Recepty

Trhané maso z kachních stehen v asijském stylu

Trhané maso z kachních stehen v asijském stylu

Jako první si  kachní stehna nařežeme kolem kloubu, protože ve finální části  celou kůži ze stehen sundáme a necháme ji vypéct na křupavý chips. 

Než stehna nakořeníme, tak si trochu stáhneme kůži, ať se nám koření dostane přímo na maso. Poté každé stehno zakápneme zlehka světlou sójovou omáčkou a rozetřeme po celém stehnu. Dále pak kachní stehna osolíme a nakořeníme kořením pěti vůní.

S kořením pěti vůní to určitě nepřežeňte, je velice aromatické. Jakmile dokořeníme, přetáhneme kůži zpátky. Dáme přes noc do lednice, ať to krásně namarinuje.  Gril roztopíme na 150°C . Stehna pak vyskládáme na rošt a necháme je nepřím grilovat při 150 stupních celsia  cca 3-4 hodiny.

Mezitím, co se kachní stehna grilují, si uděláme omáčku, kterou pak přidáme do trhaného kachního masa. Omáčka je na cca 10 stehen. Do hrnce si dáme jako první Hoisin omáčku, do ní přilijeme rýžové víno, přidáme jednu lžíci sezamového oleje, lžíci rýžového octa, 

lžíci světlé sojové omáčky a lžičku směsi koření pěti vůní, lžičku mletého zázvoru a úplně na závěr můžete přidat ještě do směsi česnek, to už záleží na vás. Poté necháme probublat na mírném plameni asi dvě minuty. Přípravu omáčky doporučuji si dobře načasovat, abyste ji pak nemuseli zbytečně ohřívat. Grilovaná kachní stehna určitě nezapomínejte kontrolovat, cílová teplota je 92-94°C

grilovaná kachní prsíčka na trhane maso

Jestli se před vámi rýsují už takhle krásně grilovaná kachní stehna, tak je čas je sundat, dát na jednu hromadu a na půl hodinky nechat odpočnout zabalené v  alobalu a vložené do termoboxu.

grilovaná kachní stehna - připrava na trhane maso

A už nám nezbývá nic jiného než si je natrhat, ale pozor, kůžičky si sundejte a dejte stranou, ty ještě nechte propéct na grilu dokud nebudou dokonale křupavé a propečené! Kachní maso by mělo jít krásně od kosti odtrhnout.  Pořádně jej natrhejte na co nejmenší kusy, mělo by to jít téměř samo. 

trhané maso z kachních stehen | pipmaster | Grilování

Do natrhané masa přidáme po částech připravenou omáčku a pořádně to promícháme, maso by ji mělo krásně do sebe vtáhnout. 

Dobrou chuť


Na závěr ještě ozdobíme trochou nasekané lahůdkové cibulky a jako přílohu můžeme zvolit téměř jakékoliv pečivo, skvěle to chutná jak v bagětě, tak i v obyčejné housce, klidně si můžete z toho udělat kachní trhanej burger, to už je prostě na vás, já jsem zvolil variantu s plackami Naan, které určitě taky najdete zde mezi recepty.

grilované trhané kachní maso

Celé video zde 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

email: info@pipmaster.cz

Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

Křesomyslova 13
Praha 4-14000

 
Kontakty
Logo
(Po-Pá, 8-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz