- Štítky blogu
- mcdonalds
- mcpip
- pip burgr
- forejt mcdonald
- bbq
- bbq žebra
- žebra v grilu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.
Trhané maso z kachních stehen v asijském stylu
Trhané maso z kachních stehen v asijském stylu
Jako první si kachní stehna nařežeme kolem kloubu, protože ve finální části celou kůži ze stehen sundáme a necháme ji vypéct na křupavý chips.
Než stehna nakořeníme, tak si trochu stáhneme kůži, ať se nám koření dostane přímo na maso. Poté každé stehno zakápneme zlehka světlou sójovou omáčkou a rozetřeme po celém stehnu. Dále pak kachní stehna osolíme a nakořeníme kořením pěti vůní.
S kořením pěti vůní to určitě nepřežeňte, je velice aromatické. Jakmile dokořeníme, přetáhneme kůži zpátky. Dáme přes noc do lednice, ať to krásně namarinuje. Gril roztopíme na 150°C . Stehna pak vyskládáme na rošt a necháme je nepřím grilovat při 150 stupních celsia cca 3-4 hodiny.
Mezitím, co se kachní stehna grilují, si uděláme omáčku, kterou pak přidáme do trhaného kachního masa. Omáčka je na cca 10 stehen. Do hrnce si dáme jako první Hoisin omáčku, do ní přilijeme rýžové víno, přidáme jednu lžíci sezamového oleje, lžíci rýžového octa,
lžíci světlé sojové omáčky a lžičku směsi koření pěti vůní, lžičku mletého zázvoru a úplně na závěr můžete přidat ještě do směsi česnek, to už záleží na vás. Poté necháme probublat na mírném plameni asi dvě minuty. Přípravu omáčky doporučuji si dobře načasovat, abyste ji pak nemuseli zbytečně ohřívat. Grilovaná kachní stehna určitě nezapomínejte kontrolovat, cílová teplota je 92-94°C
Jestli se před vámi rýsují už takhle krásně grilovaná kachní stehna, tak je čas je sundat, dát na jednu hromadu a na půl hodinky nechat odpočnout zabalené v alobalu a vložené do termoboxu.
A už nám nezbývá nic jiného než si je natrhat, ale pozor, kůžičky si sundejte a dejte stranou, ty ještě nechte propéct na grilu dokud nebudou dokonale křupavé a propečené! Kachní maso by mělo jít krásně od kosti odtrhnout. Pořádně jej natrhejte na co nejmenší kusy, mělo by to jít téměř samo.
Do natrhané masa přidáme po částech připravenou omáčku a pořádně to promícháme, maso by ji mělo krásně do sebe vtáhnout.
Dobrou chuť
Na závěr ještě ozdobíme trochou nasekané lahůdkové cibulky a jako přílohu můžeme zvolit téměř jakékoliv pečivo, skvěle to chutná jak v bagětě, tak i v obyčejné housce, klidně si můžete z toho udělat kachní trhanej burger, to už je prostě na vás, já jsem zvolil variantu s plackami Naan, které určitě taky najdete zde mezi recepty.
Celé video zde