Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
20.12.2022
Otevírací doba kamenné prodejny
23.12. 7:30-12:00 24.12.-1.1. zavřeno, inventura   číst celé
16.11.2022
Kamenná prodejna uzavřena
17-18.11.22 je uzavřena kamenná prodejna. Objednávky vytvořené po 12h 16.11.  budou expedovány od 21.11. Děkujeme za pochopení. číst celé
29.07.2022
Naskladnění koření a omáček
V pondělí 1.8. dorazí koření a omáčky, na eshopu bude nejpozději v úterý. Bohužel SPG dorazí až v týdnu od 5.9.22 číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Plněný italský flanksteak
30.01.2022
Recepty

Plněný italský flanksteak

Soupis surovin na plněný  italský flanksteak:

 

 

Příprava marinády na flank steak:

Zelenou nať z petržele si nahrubo nasekáme, dále si nahrubo nasekáme tři stroužky česneku a vše vložíme do nádoby, ve které budeme flank steak marinovat. Dále opepříme přibližně půl lžičkou mletého pepře, přidáme čtyři lžíce vinného octa a osm lžic olivového oleje. Hlavně nepřidávat žádnou sůl, protože maso flank steaky budeme marinovat přes 12 hodin a sůl by zbytečně z masa vytáhla vodu a nebylo by pak šťavnaté. Vzniklou směs promícháme dohromady a pořádně v ní flank steaky vymácháme a dáme přes noc do lednice. Ideální by bylo to ještě po šesti hodinách zkontrolovat, znovu vymáchat a maso otočit.

Než maso dáme marinovat, tak si jej osušíme a podélně rozřízneme, ne však úplně do konce, cílem není udělat dva tenčí kusy, nýbrž zdvojnásobit po rozložení jeho plochu,takový princip kapsy, nebo knihy. Dovnitř pak dáme část marinády, flank steak zas složíme a teprve pak dáme marinovat.

Příprava pesta:

do mixeru si dáme půl šálku vlašských ořechů, tři stroužky česneku, dále přidáme čerstvou bazalku, parmazán, čtyři lžíce olivového oleje, opepříme nejlépe červeným pepřem a vše rozmixujeme na pastu, která by měla být krásně zelená díky bazalce. Poté až domarinujeme maso, si pastu vetřeme dovnitř flank steaku. 

 

Příprava flank steaku na grilování:

Steaky si vyndáme a odstraníme zbytek marinády, aby se zbytečně nepřipalovala. Flank steak si rozložíme a dovnitř rozetřeme pesto.

Dále si dovnitř po celé ploše vyskládáme plátky prošutu, dále sýr provolone a nahoru  dáme papriky. Opatrně to pak smotáme do rolky a svážeme provázkem a dáme na gril. Vzniklou rolku z flank steaku ještě opepříme a osolíme ze všech stran.

Flank steaky pak dáme na gril, nezapomeňte přidat do grilu deflektory, budeme grilovat nepřímou metodou, dokud uvnitř masa nebude 54 stupňů. K takto upravenému flank steaku se perfektně hodí jako příloha pečené brambory, bramborová kaše nebo pečivo. Nakrajené flank steaky pak můžeme dozdobit ještě zeleninou. Dobrou chuť.

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

email: info@pipmaster.cz

Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

Křesomyslova 13
Praha 4-14000

 
Kontakty
Logo
(Po-Pá, 8-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz