Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
23.05.2022
Naskladnění grilů
Kamado Joe očekáváme ve středu 25.4. číst celé
22.09.2021
Slow ‘N Sear®
Nově skladem doplňky Slow ‘N Sear® pro kotlové grily 57cm včetně Weber číst celé
19.07.2021
Nově skladem KETTLE JOE
Konečně se podařilo naskladnit alespon pár kusů nového grilu od Kamado Joe a to KETTLE JOE. Jedná se o kotlový gril, se slorolerem pro nepřímé grilová... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
02.03.2022 Recepty
Vytunil jsem burgry od mekáče
Připravil jsem si pro vás pro 300. video tuning burgrů od Mc Donalds číst celé
11.11.2021 Recepty
Grilovaná masovo-sýrová roláda
Skvělý recept na grilovanou masovo-sýrovou roládu Časová náročnost receptu: 2-4 hodiny. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Plněný italský flanksteak
30.01.2022
Recepty

Plněný italský flanksteak

Soupis surovin na plněný  italský flanksteak:

 

 

Příprava marinády na flank steak:

Zelenou nať z petržele si nahrubo nasekáme, dále si nahrubo nasekáme tři stroužky česneku a vše vložíme do nádoby, ve které budeme flank steak marinovat. Dále opepříme přibližně půl lžičkou mletého pepře, přidáme čtyři lžíce vinného octa a osm lžic olivového oleje. Hlavně nepřidávat žádnou sůl, protože maso flank steaky budeme marinovat přes 12 hodin a sůl by zbytečně z masa vytáhla vodu a nebylo by pak šťavnaté. Vzniklou směs promícháme dohromady a pořádně v ní flank steaky vymácháme a dáme přes noc do lednice. Ideální by bylo to ještě po šesti hodinách zkontrolovat, znovu vymáchat a maso otočit.

Než maso dáme marinovat, tak si jej osušíme a podélně rozřízneme, ne však úplně do konce, cílem není udělat dva tenčí kusy, nýbrž zdvojnásobit po rozložení jeho plochu,takový princip kapsy, nebo knihy. Dovnitř pak dáme část marinády, flank steak zas složíme a teprve pak dáme marinovat.

Příprava pesta:

do mixeru si dáme půl šálku vlašských ořechů, tři stroužky česneku, dále přidáme čerstvou bazalku, parmazán, čtyři lžíce olivového oleje, opepříme nejlépe červeným pepřem a vše rozmixujeme na pastu, která by měla být krásně zelená díky bazalce. Poté až domarinujeme maso, si pastu vetřeme dovnitř flank steaku. 

 

Příprava flank steaku na grilování:

Steaky si vyndáme a odstraníme zbytek marinády, aby se zbytečně nepřipalovala. Flank steak si rozložíme a dovnitř rozetřeme pesto.

Dále si dovnitř po celé ploše vyskládáme plátky prošutu, dále sýr provolone a nahoru  dáme papriky. Opatrně to pak smotáme do rolky a svážeme provázkem a dáme na gril. Vzniklou rolku z flank steaku ještě opepříme a osolíme ze všech stran.

Flank steaky pak dáme na gril, nezapomeňte přidat do grilu deflektory, budeme grilovat nepřímou metodou, dokud uvnitř masa nebude 54 stupňů. K takto upravenému flank steaku se perfektně hodí jako příloha pečené brambory, bramborová kaše nebo pečivo. Nakrajené flank steaky pak můžeme dozdobit ještě zeleninou. Dobrou chuť.

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

email: info@pipmaster.cz

Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

Křesomyslova 13
Praha 4-14000

 
Kontakty
Logo
(Po-Pá, 8-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz