Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Novinky
19.07.2021
Nově skladem KETTLE JOE
Konečně se podařilo naskladnit alespon pár kusů nového grilu od Kamado Joe a to KETTLE JOE. Jedná se o kotlový gril, se slorolerem pro nepřímé grilová... číst celé
15.06.2021
Aktualizace Ikamand
Byla vydána aktualizace aplikace pro Ikamand, která by měla řešit stávající problémy. Je doporučeno odebrat z aplikace zařízení Ikamand, odhlásit se ... číst celé
25.05.2021
Problémy s Ikamad
Kdo používáte Ikamand, možná jste o posledním víkendu zaznamenali problémy, které přetrvávají. Problémy jsou v aplikaci, zařízení jako takové je v poř... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Nugety z bůčku
04.08.2021
Recepty

Nugety z bůčku

Doporučuji začít jako první s přípravou grilu, protože chvilku potrvá, než se gril nahřeje na  teplotu 140-150°C. Do grilu přidejte pár špalíků dřeva na zakouření, doporučuji olši. Gril upůsobte pro nepřímé grilování. 

Mezitím co se gril bude nahřívat si připravíme hodně tučný bůček. Bůček si nakrájíme na tří centimetrové kostičky a poté jej nakořeníme. Jako koření použijeme Killer BBQ HOT, díky tomu maso získá skvělou barvu a chuť a dále to dochutíme klasickým SPG. Doporučuji pak to pak promnout ještě v rukavicích(ať koření zůstává na mase a nechytá se na ruku) ať je každý kus perfektně, ze všech stran okořeněn.

Jakmile grill dosáhne požadovavané teploty 140-150°C rovnoměrně kostky bůčku rozložíme na gril a necháme grilovat podle potřeby cca 60 Minut. Čas se může částečně lišit v závislosti na grilu a teplotě, až bude v mase 65-70°C maso z grilu sundáme.

Poté kousky bůčku necháme vystydnout a následně obalíme v rozmíchaném vajůčku a strouhance, klidně opakovaně, než se nám zdá obalení dokonalé.

Následně nugetky osmažíte v oleji do zlatova při 160°C, můžete použít friťák, nebo vyšší vrstvu oleje v kastrolu.

 

Příprava omáčky k nugetkám

Nugetky sami o sobě budou skvělý, ale když si k ním uděláme ještě parádní omáčku, celé to zvedneme na zcela nový level.

soupis koření a surovin na omáčku

  • 1/4 litru kečupu
  • 50ml jablečného octa
  • 2lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžíce uzené papriky
  • 2 lžíce worchesteru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 1 lžička granulované cibule
  • 1 lžička mleté žluté hořčice
  • 1/2 plechovky coca coly
  • 1 lžička tekutého kouře
  • kousek másla

 Do hrnce si dáme kečup, ocet, cukr, uzenou papriku, worcester, pepře, sůl, česnek, cibuli, hořčici. Pak přilejeme půl plechovky coly a necháme lehce probublávat přibližně 15 minut dokud omáčka nezhoustne. Omáčku sundáme z plotny a zahustíme trochou másla a přidáme tekutý kouř. Poté necháme vychladit a můžeme dozdobit vašimi oblíbenými bylinkami ze zahrádky.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

email: info@pipmaster.cz

Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

Křesomyslova 13
Praha 4-14000

 
Kontakty
Logo
(Po-Pá, 8-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz