- Štítky blogu
- mcdonalds
- mcpip
- pip burgr
- forejt mcdonald
- bbq
- bbq žebra
- žebra v grilu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.
Kachní prsa s domácí malinovou omáčkou
Kachní prsa s malinovou omáčkou
V naší zemi není příliš zvykem dělat ovocné omáčky a omáčky nasladko vůbec, kromě tradiční svíčkové, oproti USA , Kanadě a Austrálii, kde barbeque ovocné omáčky patří vůbec mezi ty nejvyhledávanější speciality, obzvláště ty domácí. Pokud máte rádi svíčkovou, nebojte se toho a zkoušejte, experimentujte. O tom, že kachna(a maso obecně) se perfektně snáší se sladkou omáčkou, vás snad přesvědčí i tenhle recept, až si jej doma vyzkoušíte.
Příprava grilu
Začneme přípravou grilu, ať ušetříme čas, než se nahřeje. Gril si rozdělíme na přímou a nepřímou zónu, klasicky podpálíme uhlí a necháme jej jet naplno, ať se rychle dostane na potřebnou teplotu.
Poté si dáme do grilu dva rošty, jeden níže u nepřímé zóny a druhý do vyšší polohy v nepřímé zóně.
Zkušenější již vědí, že v nižší nepřímé zóně si dáme maso rychle zatáhnout a pak jej necháme dělat v nepřímé zóně.
Příprava domácí malinové omáčky
Na omáčku budeme potřebovat maliny, které si nejprve rozmačkáme, dáme do pánve a přelijeme jeden a půl decilitru červeného vína a dáme provařit. Jakmile se dostane do varu, stáhneme teplotu a necháme ji probublávat až se maliny krásně rozvaří. Poté si to propasírujeme a vrátíme zpátky na sporák a pokračujeme v odpařování vína. Následně přidáme trochu smetany, trochu soli a červeného pepře a necháme opět probublávat dokud omáčka nezhoustne. Na úplny závěř přidáme trošku másla. Pokud byli maliny kyselejší, můžeme trochu přisladit.
Příprava masa
Kachní prsíčka si očistíme od blanek. Poté si je nožem uděláme mřížku přes kůži, tady pozor ať neříznete hluboko, skutečně je cílem nařezat na mřížku pouze kůži. Kdybyste zajeli nožem až do masa, zbytečně byste se tak mohli připravit o jeho šťavnatost.
Poté maso z obou stran osolíme a opepříme a jdeme s nim do grilu. Na nepřímou zónu si dáme pánev a prsíčka dáme jako první dělat kůží dolů a děláme je tak dlouho dokud nebudou do zlatova a kůže nebude křupavá. Poté je otočíme a necháme zatáhnout i druhou stranu.
Vřele doporučuji to dělat na pánvi, zbylou šťávu můžete totiž použít později např. na opečení bagetek, nebo část přimíchat do omáčky, které to dodá ten správnej šmak. Jakmile se maso zatáhne, tak už nezbývá nic jiného, než jej dát na nepřímou zónu a pro kontrolu teploty si píchneme do jednoho teplotní sondu.
Do zbytku šťávy z masa si dáme rozpéct chléb nebo bagetu, po chvilce vyndáme a dáme dodělat a dopéct na přímou zónu.
Rozhodně nikam neodbíhejte a dobře si to hlídejte, pečivo se na grilu dělá velice rychle a mezi dokonale křupovavou bagetkou a ohořelým rohlíkem je rozdíl zpravidla pár sekund, doporučuji i častěji protáčet.
Poté už stačí vše jen hezky zkompletovat a máte hotovo. Příloha záleží čistě na vás a jinak dobrou chuť.