Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Novinky
19.07.2021
Nově skladem KETTLE JOE
Konečně se podařilo naskladnit alespon pár kusů nového grilu od Kamado Joe a to KETTLE JOE. Jedná se o kotlový gril, se slorolerem pro nepřímé grilová... číst celé
15.06.2021
Aktualizace Ikamand
Byla vydána aktualizace aplikace pro Ikamand, která by měla řešit stávající problémy. Je doporučeno odebrat z aplikace zařízení Ikamand, odhlásit se ... číst celé
25.05.2021
Problémy s Ikamad
Kdo používáte Ikamand, možná jste o posledním víkendu zaznamenali problémy, které přetrvávají. Problémy jsou v aplikaci, zařízení jako takové je v poř... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Grilovaný šťavnatý steak z kuřecích prsou
25.08.2021
Recepty

Grilovaný šťavnatý steak z kuřecích prsou

V dnešním receptu si ukážeme, že s malým trikem jde udělat šťavnatý steak i z kuřecích prsou. Pokud jste si kuřecí steak někdy na grilu již dělali tak víte, že největším problémem je zachovat jeho šťavnatost, nerovnoměrná tloušťka kuřecích prsou způsobuje, že místy jsou prsa více propečená a je tak těžké je grilovat rovnoměrně. Podíváme se na to jak lze dosáhnout velmi dobrého výsledku. Pokud se bude důkladně držet postupu, tak vám garantuji, že s výsledkem budete spokojeni. Začneme přípravou grilu.

Příprava Grilu 

Gril vyčistíme a připravíme si uhlí, na jednu polovinu dáme deflektor, čímž si vytvoříme přímou a nepřímou zónu pro grilování a nakonec na vrch dáme mřížku(obě části do stejné roviny).

Poté už stačí jen otevřít průduchy a gril zavřít a nahřát ho na cílovou teplotu 180 stupňů. Mezitím, než se nahřeje gril si připravíme maso.

Příprava prsou 

Kuřecí prsa nakrájíme  na 2 cm tlusté plátky, pokud vše budete dělat dobře, vzniknou vám takové malé nugetky.  Ty si okořeníme ve směsi koření, která se s kuřecím masem obecně velmi dobře snáší a ještě dosolíme.

Poté si kousky masa složíme do tvaru připomínající kolečko, nebo květ a okolo stáhneme plátkem slaniny a ještě to převážeme provázkem, cílem je aby nam vzniklá "placka" držela a nerozpadala se. Pokud se budete držet postupu mělo by to ve výsledku vypadat jak na obrázku níže.

Grilování masa

Začneme grilováním v přímé zóně, cílem je aby se maso lehce opeklo, ale hlavně zatáhlo a nepouštělo dál žádné šťávy. Takže rychle a z obou stran.

Jakmile uvidíte, že se na masu obtiskává mřížka tak víte, že je čas jej otočit a až ji budete mít z obou stran tak přendáme do nepřímé zóny.

Poté do masa píchneme sondu, předem varuji, že bez sondy to fakt nepůjde, prsa jsou citlivá na správnou teplotu a rozdíl mezi dokonale šťavnatými kuřecími prsy  a "sušenkou" je rozdíl pár stupňů. Bez sondy máte velmi malou šanci to vychytat tak jak se má. Pro nás je cílovou teplotou  72 stupňů uvnitř masa, poté stačí sundat z grilu a dát odpočívat, během toho dosáhne teplota uvnitř masa na požadovaných 74 stupňů.

Dobrou chuť

Pokud vše dopadlo dobře a drželi jste se postupu(nezapomeňte sundat provázek), máte před sebou grilovaný šťavnatý kuřecí steak a zvolené koření bude perfektně ladit s chutí masa. Jako vhodná příloha mohou být brambory, bagety, ale klidně i obyčejný chleba, já jsem zvolil italské bagetky a k tomu ještě coleslaw.

 

video zde:

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

email: info@pipmaster.cz

Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

Křesomyslova 13
Praha 4-14000

 
Kontakty
Logo
(Po-Pá, 8-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz