- Štítky blogu
- mcdonalds
- mcpip
- pip burgr
- forejt mcdonald
- bbq
- bbq žebra
- žebra v grilu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.
Grilovaná masovo-sýrová roláda
Grilovaná masovo-sýrová roláda
Na přípravu mletého masa budeme potřebovat bůček, vepřové plecko a hovězí přední. Maso si nakrájíme na menší kusy a střídavě nechámé pomlít v mlýnku na maso, ať se nám to pak jednodušeji promíchává. Mleté maso pořádně prohněteme, ať se nám krásně spojí.
Poté si z mletého masa uděláme placku, která musí být alespoň centimetr tlustá. Maso pak z lehka okořeníme SPG, opravdu jen z lehka, protože sýry jsou sami o sobě dost slané.
Připravené mleté maso pak začneme plnit dalšími dobrotami(šunka, sýry, italský pikantní sálám a pod.), které rovnoměrně rozprostíráme vrstvu po vrstvě. U krajů si nechte dostatek volného prostoru, aby šla dobře rolada smotat . Pak už stačí jen ji okořenit i zvenčí SPG a nakonec zabalit do připravené mřížky ze slaniny a dát na gril.
Grilujeme při 160 stupních na mřížce pod kterou máme dané deflektory, dokud nebude uvnitř rolády 73-75 stupňů.
Během grilování určitě roládu kontrolujte a hlídejte, aby se vám nedělala moc zprudka. Také doporučuji dát pod ní improvizovanou vaničku z alobalu, aby tuk nekapal přes deflektor na uhlí a nepálil se. Také je možné do grilu přihodit špalík z hruškového dřeva, ať se vám krásně zakouří. Výsledek bude stát za to.
Dobrou chuť
Pokud jste se drželi pokynů měla by před vámi krásně vonět masovo-sýrová roláda. Doporučuji ji nechat chvilku odpočnout, ať vám při prvním říznutí nevyteče všechen sýr. Jako příloha se skvěle k takové roládě hodí brambory nebo bramborová kaše. Dobrou chuť!