Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.02.2021
Uzavření provozovny
Vzhledem k aktuálním omezením jsme nuceni mít uzavřenou provozovnu. Sice by mohla být otevřena pro výdej z eshopu, ale vzhedem k minimálnímu množstí o... číst celé
17.02.2021
Naskladněny nové ruby Sucklebusters
Nově naskladněny nové ruby od Sucklebusters, včetně nepálivého Sugar  Daddy, ideální pro děti.   číst celé
05.02.2021
Nová položka - extra silný grilovací alobal
Nová položka na eshopu, grilovací alobal, extra silný. Silnější než běžné grilovací alobaly. Navíc i výborná šíře 50cm. Vhodné na balení žeber, trhané... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.

  1. Úvod
  2. BBQ koření a omáčky
  3. Kampotský pepř
  4. Kampotský pepř červený fermentovaný 50g

Kampotský pepř červený fermentovaný 50g

Zralý, unikátní, slaný, Kambodžský červený Flagship regionu Kampot v Kambodži, posunutý o kus dále - zralý červený fermentovaný pepř, který je až do ... celý popis
Dostupnost
Skladem > 5 ks
399 Kč
346,96 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KRPFS50RP
EAN kód:8847103551396
Výrobce:LA PLANTATION
váha:50g
Cena za 100 g:798 Kč
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Zralý, unikátní, slaný, Kambodžský červený

Flagship regionu Kampot v Kambodži, posunutý o kus dále - zralý červený fermentovaný pepř, který je až do stádia červených zrníček ponechán na rostlině Piper nigrum a pak teprve dále zpracován. Vyžaduje nejen specifické půdní podmínky a klima, ale také výjimečnou ruční práci při selekci správně zralých a správně velkých zrníček, kuličku po kuličce. Ruční sklizeň je samozřejmostí, ale to už pravděpodobně víte. Takto kvalitní červený pepř je v Kampotu dostupný pravděpodobně jako na jediném místě na Zemi.

Co znamená fermentovaný?

Ihned po sklizni jsou zrníčka selektována podle barvy a velikosti. Výběr těch nejlepších je pak naložen do mořské soli, která přirozenou cestou konzervuje zrníčka bez potřeby jakékoliv další konzervační látky. Vzniká tak unikátní produkt, stále měkký tak, jak byl v Kambodži v době sklizně. Červený pepř je i v klasické podobě vynikající v kombinaci s ovocem, čokoládou, grilovanou zeleninou a s fermentovanou podobou jde díky soli v unikátnosti chuti ještě dále. Jedná se o exkluzivní produkt z La Plantation!

Unikátní kvalita, kterou jinde než v Kambodži nenajdete!

Zrníčka pepře jsou sklízena na vrcholu sezony v období sucha, kdy zrníčka mění barvu ze žluté na červenou. Červená zrníčka jsou sklízena ručně pouze pokud jsou plně zralá. Celý klas však není sklizen - obvykle je ponechán na rostlině a sklidí se pouze zralá zrníčka, kuličku po kuličce aby ostatní mohla ještě dozrát. Druhá varianta je sebrat celé klasy pepře z rostliny celé, obvykle se na nich nachází cca čtvrtina zralých kuliček. Zrníčka pepře jsou pak ještě ten samý den přetříděna a pokračují dále do procesu sušení. Tuto činnost nelze provádět jinak než ručně na stole a opatrně vybírat červená zralá zrníčka bez poškození - je to práce pro zkušené ruce a oko a hlavně notnou dávku trpělivosti.

Červený pepř je po selekci zrn umyt a usušen na slunci po dobu 2-3 dnů v závislosti na počasí, dokud nedosáhne optimální podoby vhodné pro další kontrolu a balení.

Použití červeného Kampotského pepře:

Červený Kampotský pepř vyniká unikátní ovocnou chutí a jedinečně jemným aroma díky plné zralosti každého zrníčka pepře. Méně pálí, díky tomu jej lze velice dobře kombinovat s ovocem, grilovanou zeleninou (např. kukuřicí s máslem) nebo třeba čokoládou a dezerty.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského červeného pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

fresh-salted-red-kampot-pepper

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

email: info@pipmaster.cz

Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

Křesomyslova 13
Praha 4-14000

 
Kontakty
Logo
(Po-Pá, 8-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz