Novinky
20.12.2022
Otevírací doba kamenné prodejny
23.12. 7:30-12:00
24.12.-1.1. zavřeno, inventura
číst celé
16.11.2022
Kamenná prodejna uzavřena
17-18.11.22 je uzavřena kamenná prodejna. Objednávky vytvořené po 12h 16.11. budou expedovány od 21.11. Děkujeme za pochopení.
číst celé
29.07.2022
Naskladnění koření a omáček
V pondělí 1.8. dorazí koření a omáčky, na eshopu bude nejpozději v úterý. Bohužel SPG dorazí až v týdnu od 5.9.22
číst celé
Blog
12.10.2022
Recepty
BBQ vepřová žebra s fazolemi a kukuřicí - klasika amerického BBQ
Recept na klasická vepřová BBQ žebra
číst celé
Nepropásněte novinky na eshopu, na YT kanálu
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou měsíčně.
- Úvod
- Grily Broil King
Grily Broil King
Čím jsou grily Broil King vyjimečné?
- Broil King je opravdová výrobní firma a nikoliv jen marketingová značka. Grily jsou vyráběny v továrnách v Kanadě a USA. Navíc i použitá ocel a hliník jsou nakupovány ze severoamerické produkce. Téměř 80% celého výrobku tak můžeme označit za made in America.
- Na grilech značky Broil King se nešetří a materiál například u litinových roštů je často o několik desítek procent robustnější (při porovnání hmotnosti na cm2) než je tomu u konkurence.
- Hořáky grilu mají rozestup pouze cca 13 - 18 cm a konkurenti mají často i 19 cm a více. Navíc jsou u Broil King hořáky vybaveny otvory na jeho bocích a tak každý hořák dává dvě řady plamenů. Díky tomu jsou kryty hořáků dokonale prohřáté, a to maximalizuje efekt odpařování dopadajícího tuku. Tento efekt je stěžejní pro dosažení co nejlepší chuti a vůně grilování. Na trhu najdete i systémy, které odvádějí tuk stranou, nebo jsou v topeništi "falešné" nevyhřívané kryty hořáků, taková řešení nemohou toto odpařování zajistit.
- Především u větších modelů můžete nad jednotlivé hořáky vložit další rozšiřující moduly, které udělají z vašeho grilu plnohodnotnou venkovní kuchyni. Výhodou proti konkurenci je pak především to, že modul zabere místo opravdu pouze nad jedním hořákem, a další plochu můžete použít pro přípravu dalších chodů.
- U grilů Broil King najdete téměř výhradně uzavřené podvozky, které jsou vzhlednější a navíc lépe chrání gril před větrem.
- Modely označené koncovkou 90 jsou navíc v základu vybaveny rožněm a zadním hořákem pro rožnění. Při rožnění zůstává v mase mnohem více šťáv, a maso je tak chutnější a křehčí, než při přípravě ve stojánku.
- Co se týká prodloužené záruky jsou grily Broil King srovnatelné s většinou konkurentů a záruky se liší podle modelu a jednotlivých částí grilu. Často je poskytována na díly i doživotní záruka.